CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sâmbătă, 10 mai 2008

Despre prietenie


"Cel care n-a simtit nicioadata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la un alt om."
Prietenia este cel mai minunat lucru care se poate petrece intre doi sau mai multi oameni.Ea presupune mai intai de toate respectul unuia fata de celalalt,sinceritate si incredere.
Cum spunea si proverbul "prietenul la nevoie se cunoaste",persoana pe care noi o numim "prieten" este aceea care stie sa-ti dea un sfat de care ai putea avea nevoie la un moment dat,care este alaturi de tine intotdeaua fie ca treci prin momente mai grele,fie ca esti fericit si care se bucura sau plange odata cu tine.
Bineinteles ca in viata nu toata lumea iti este prieten si vrea sa te ajute insa trebuie sa stii sa-ti cauti acel prieten adevarat.
Multi dintre noi avem tendinta sa ne incredem in diferiti oameni care par prietenii nostrii dar acestia la un moment dat isi scot "masca"de prieten si te dezamageste/tradeaza atunci cand te astepti mai putin.
Putini oameni,cred eu,sunt capabili de a lega adevarate prietenii.Acestia sunt cei care le pasa,intradevar, de cei din jurul lor si care dau dovada de o mare capacitate de iubire...
In zilele noaste,din cauza infinitei agitatii atat la servici cat si acasa,oamenilor nu le mai pasa decat de ei insusi si de familiile lor.Vad in cei de langa ei mai tot timpul niste dusmani...In unele cazuri se poate ca acestia sa aibe dreptate insa sunt si cazuri in care unii mai exagereaza dand dovada de extrem de mult egoism.
Si in cazul copiilor/adolescentilor se pot lega prietenii si chiar unele din cele mai frumoase...Spre exemplu intre cei care stau la internatul unei scoli se pot lega intotdeauna adevarate prietenii.Faptul ca stau zi de zi in aceeasi camera,au aceleasi activitati atat in timpul lor liber cat si la scoala,le ofera prilejul de a se cunoaste mai bine si de a se sustine unul pe celalalt la nevoie.
Daca lumea asta toata si-ar putea schimba un pic comportamentul acesta egoist si rautacios,cu singuranta ar exista multe prietenii frumoase bazate pe sinceritate siincredere.

0 comentarii: