CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

marți, 20 ianuarie 2009

Presa din zilele noastre

Eu cred ca presa din zilele noastre nu se mai axeaza atat de mult pe principiul ei de baza si anume informarea corecta a cetatenilor asupra unor envenimente mai mult sau mai putin importante in viata lor.Putem observa cu usurinta ca interesul presei s-a deplasat mai mult pe partea financiara in sensul ca ea poate distorsiona anumite informatii in scopuri strict materiale.Spre exemplu diferitele reviste de scandal nu fac decat sa informeze prost despre anumite personalitati mondene in ideea de a obtine bani.
Pe de alta parte presa scrisa pierde teren in fata celorlalte cai de acces spre informatie.Internetul,televiziunea,radioul chiar,au poate mai multi "clienti": in ceea ce privesc obtinerea informatiilor.Foarte rar o sa vedem tineri/copii sau chiar adulti cu exceptia batranilor tinand in mana si rasfoind un ziar.
Probabil tocmai din acest motiv presa scrisa incearca sa mai capteze atentia prin declansarea unor scandaluri.
In concluzie sunt de parere ca presa scrisa nu mai detine un loc atat de important in viata cetatenilor.

joi, 15 ianuarie 2009

Tinerii fara experienta

Stim foarte bine ca tinerii "fara experienta" sunt foarte greu acceptati de catre angajatorii din zilele noaste.De ce se intampla acest lucru?din cauza faptului ca acesti tineri,imediat dupa ce isi termina studiile nu vor decat sa gaseasca un loc de munca foarte bine platit.Ei bine ca sa reusesti sa faci asa ceva cred ca e nevoie de foarte mult noroc.
Angajatorii cauta persoane cu experienta pentru a fi siguri ca aceste persoane stiu foarte bine ceea ce au de facut in domeniul respectiv.Astfel,bineinteles ca tinerii n-au nici o sansa de a se angaja.
Ca sa putem scapa de acesta sintagma privita ca un impediment pe plan profesional:"tanar fara experienta",sunt de parere ca acesti tineri ar trebui sa inceapa in a capata experienta cu toate ofertele de angajare care li se ofera,inclusiv cu munca de jos.
Indiferent de specializarea pe care o au dupa terminarea studiilor ei ar trebui sa accepte toate tipurile de locuri de munca chiar daca n-au nici o legatura cu specializarea lor.Este aproape imposilbil sa gasesti imediat dupa terminarea studiilor un loc de munca pe aceeasi linie.
Aceasta "munca de jos" de care fug toti este ,cred eu,este singura care ofera o deschidere de orizonturi in sensul ca prin ea se pot atinge alte domenii,poate mult mai bine platite.